جراحی سرطان پروستات
جراحی سرطان پروستات شامل برداشتن پروستات و برخی از غدد لنفاوی اطراف در طی یک عمل است. در سرطان پروستات، جراح سرطان، یک متخصص اورولوژی (جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی) یا اورولوژیست سرطان است. نوع جراحی به مرحله بیماری، سلامت کلی فرد و سایر عوامل بستگی دارد.
پروستاتکتومی چیست؟
در پزشکی «اِکتومی» (ectomy) به معنای برداشتن بخشی از بدن با جراحی است. بنابراین پروستاتکومی را میتوان برداشتن یا خارج کردن پروستات ترجمه کرد. بعضی به آن «پروستاتبرداری» میگویند.
پروستاتکتومی رادیکال، برداشتن کل پروستات و کیسههای منی به روش جراحی است. غدد لنفاوی ناحیه لگن نیز ممکن است برداشته شوند. این عمل خطر تأثیر بر عملکرد جنسی را دارد. در صورتی که بتوان جراحی حفظ-عصب انجام داد، احتمال حفظ عملکرد جنسی بیمار بعد از جراحی افزایش مییابد. در این روش جراحی، از آسیب اعصابی که امکان نعوظ و ارگاسم (ارضای جنسی) را فراهم میکنند پرهیز میشود. البته حتی اگر بعضی از اعصاب بریده شود نیز ممکن است ارگاسم اتفاق بیفتد.
بی اختیاری ادرار نیز از عوارض جانبی احتمالی پروستاتکتومی رادیکال است. برای کمک به حفظ عملکرد طبیعی جنسی، مردان می توانند دارو، پروتز آلت تناسلی یا آمپول دریافت کنند. گاهی اوقات، با یک جراحی دیگر می توان بی اختیاری ادرار را برطرف کرد. این جراحی را میتوان به دو صورت پروستاتکتومی «باز» یا «لاپاراسکوپی» انجام داد.
پروستاتکتومی باز
پروستاتکتومی باز، روش سنتی انجام پروستاتکتومی است. در این روش، جراح برشی به طول ۲۰ تا ۲۵ سانت زیر ناف میزند. بعد از باز شدن، جراحی از طریق همان برش انجام میشود.
پروستاتکتومی لاپاراسکوپی
این نوع جراحی نسبت به پروستاتکتومی باز، کمتر تهاجمی است. همچنین ممکن است زمان بهبودی را کوتاه کند. در این روش، به جای زدن یک برش بلند فقط چند برش کوچک ایجاد میشود. یک دوربین و ابزار از طریق این برشهای کوچک به شکم بیمار وارد میشود. سپس جراح ابزاری را برای برداشتن غده پروستات هدایت میکند.
بعضی از عوارض در جراحی لاپاراسکوپی کمتر است. مثلا خونریزی کمتر است و ریکاوری بعد از عمل سریعتر اتفاق میافتد. البته بعضی از عوارض نیز در آن بیشتر خواهد بود. از جراح خود در مورد مقایسه این دو روش و گزینه بهتر برای خود سوال کنید.
ارکیدکتومی دو طرفه
ارکیدکتومی یا ارکیکتومی دو طرفه برداشتن هر دو بیضه با جراحی است. میتوان آن را به فارسی، «بیضه برداری» ترجمه کرد. ارکیکتومی یکی دیگر از انواع جراحی سرطان پروستات است. هدف از این جراحی، از بین بردن منشاء اصلی تولید تستوسترون در بدن است. همانطور که در صفحه «درمان سرطان پروستات» توضیح دادهام، هورمونهای جنسی مردانه محرک سلولهای سرطان پروستات هستند. بنابراین حذف هورمونهای جنسی مردانه جلوی رشد سرطان پروستات را خواهد گرفت.
برداشتن پروستات از طریق مجرای ادرار (TURP)
TURP اغلب برای تسکین علائم انسداد ادرار و نه برای درمان سرطان پروستات استفاده میشود. عمل TURP چیست؟ TURP یعنی خارج کردن بافت پروستات از طریق لولهای که وارد مجرای ادراری و سپس پروستات میشود. در این روش، بیمار کاملا بیهوش میشود تا دردی احساس نکند. قبل از جراحی ، با تیم درمانی خود در مورد عوارض جانبی احتمالی جراحی خاص خود صحبت کنید. به طور معمول، مردان جوانتر یا سالمتر ممکن است از پروستاتکتومی بهره بیشتری ببرند. هم چنین مردان اختلال نعوظ دائمی و بیاختیاری ادرار پس از پروستاتکتومی در مردان جوان کمتر است.
خلاصه
جراحی سرطان پروستات شامل برداشتن پروستات و برخی از غدد لنفاوی اطراف در طی یک عمل است. در سرطان پروستات، جراح سرطان، یک متخصص اورولوژی (جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی) یا اورولوژیست سرطان است.
جراحی سرطان پروستات شامل چیست؟
جراحی سرطان پروستات شامل برداشتن پروستات و برخی از غدد لنفاوی اطراف در طی یک عمل است.
اقدامات قبل از جراحی پروستات چیست؟
قبل از جراحی ، با تیم درمانی خود در مورد عوارض جانبی احتمالی جراحی خاص خود صحبت کنید. به طور معمول، مردان جوانتر یا سالمتر ممکن است از پروستاتکتومی بهره بیشتری ببرند.
- اصول پایهای سرطان12
- انواع درمان2
- انواع سرطان1
- بلاگ8
- پس از سرطان10
- پیشگیری و غربالگری4
- تشخیص سرطان24
- تغذیه بیماران سرطانی4
- تومور مغزی2
- خدمات دکتر5
- داروها5
- درمان سرطان13
- رابطه با جنس مخالف6
- زندگی سالم4
- سرطان استخوان1
- سرطان بیضه1
- سرطان پانکراس1
- سرطان پروستات21
- سرطان پوست2
- سرطان پیشرفته3
- سرطان تخمدان2
- سرطان تیروئید6
- سرطان حنجره5
- سرطان خون10
- سرطان دهان2
- سرطان دهانه رحم1
- سرطان رحم14
- سرطان روده بزرگ7
- سرطان روده کوچک1
- سرطان ریه13
- سرطان سینه20
- سرطان کبد1
- سرطان کیسه صفرا1
- سرطان مری11
- سرطان معده15
- سرطان واژن1
- علائم سرطان1
- عوارض سرطان1
- عوامل خطر5
- کلیات سرطان2
- کنار آمدن با سرطان10
- کودکان1
- مدیریت احساسات1
- نوجوانان و جوانان1
-
ایمونوتراپی چگونه انجام میشود؟
۲۵ بهمن ۱۴۰۱ -
خودآزمایی سرطان سینه در منزل
۲۴ بهمن ۱۴۰۱ -
چگونه سرطان را شکست دهیم ؟
۲۳ بهمن ۱۴۰۱ -
شیمی درمانی بهتر است یا پرتو درمانی؟
۲۰ بهمن ۱۴۰۱ -
آیا سرطان رحم باعث نازایی می شود؟
۱۹ بهمن ۱۴۰۱ -
تغذیه در شیمی درمانی
۹ بهمن ۱۴۰۱ -
آیا سرطان ریه کشنده است؟ طول عمر مبتلایان به سرطان ریه
۸ بهمن ۱۴۰۱ -
تفاوت هموروئید ( بواسیر ) و سرطان روده
۱ بهمن ۱۴۰۱ -
سرطان رحم و رابطه زناشویی
۲۹ دی ۱۴۰۱ -
آیا سرطان معده درمان دارد؟
۲۸ دی ۱۴۰۱