هایفو و کرایوسرجری سرطان پروستات
هایفو و کرایوسرجری سرطان پروستات، هر دو جزء درمانهای کانونی (focal) سرطان پروستات محسوب میشوند. درمان های کانونی، تومورهای کوچک پروستات را بدون درمان بقیه غده پروستات از بین می برند. در واقع، فقط کانونهایی در پروستات را درمان میکنند. این روشها، کمتر تهاجمی هستند. در این روشهای درمانی از گرما، سرما و روشهای دیگر برای درمان سرطان استفاده می شود.
این درمانها بیشتر در مورد سرطان پروستات با خطر کم یا متوسط به کار میروند. درمان های کانونی در کارآزمایی های بالینی در حال مطالعه هستند. بیشتر انواع درمانهای کانونی به عنوان گزینه های درمانی استاندارد تومور اولیه تأیید نشده اند. البته هایفو و کرایوسرجری هماکنون جزء گزینههای درمانی در عود سرطان پروستات محسوب میشوند.
هایفو و کرایوسرجری سرطان پروستات
به آن سرمادرمانی نیز گفته میشود، نوعی درمان کانونی مبتنی بر سرما است. در این روش با یخ زدن و منجمد کردن سلولهای سرطانی آنها را میکشند. این کار با یک پروب یا مبدل انجام میشود. این سوزن از طریق یک برش کوچک در ناحیه بین رکتوم و اسکروتوم (کیسه بیضه)، وارد میشود. این روش در سرطان پروستاتی که تازه تشخیص داده شده، استاندارد نیست.
کرایوسرجری با پروستاتکتومی یا پرتودرمانی مقایسه نشده است. بنابراین پزشکان نمیدانند این گزینه درمانی در سطح درمانهای دیگر موثر است یا نه. تأثیرات آن بر عملکرد ادرار و جنسی نیز به خوبی مشخص نیست. شواهد مطالعاتی کرایوتراپی سرطان پروستات در حال حاضر کمی قویتر از هایفو است.
هایفو
هایفو (HIFU) سرطان پروستات نوعی درمان کانونی مبتنی بر گرما است. HIFU مخفف «درمان اولتراسوند متمرکز با شدت بالا» (High Intensity Focal Ultrasound) است. شاید نام هایفو تراپی را برای جوانسازی پوست صورت شنیده باشید.
در طول هایفو تراپی سرطان پروستات، یک پروب سونوگرافی به راست-روده وارد میشود. سپس امواج صوتی به قسمت های سرطانی غده پروستات هدایت میشوند. این درمان برای از بین بردن سلولهای سرطانی با محدود کردن آسیب به بقیه غده پروستات طراحی شده است. FDA درمان هایفو را برای درمان بافت پروستات در سال ۲۰۱۵ تأیید کرد. HIFU ممکن است گزینه جذابی برای برخی افراد باشد. اما هنوز نمیدانیم کدام بیماران بیشترین بهره را از این درمان میبرند. همچنین، هایفو فقط باید توسط یک متخصص با تخصص زیاد در این زمینه انجام شود.
- اصول پایهای سرطان12
- انواع درمان2
- انواع سرطان1
- بلاگ8
- پس از سرطان10
- پیشگیری و غربالگری4
- تشخیص سرطان24
- تغذیه بیماران سرطانی4
- تومور مغزی2
- خدمات دکتر5
- داروها5
- درمان سرطان13
- رابطه با جنس مخالف6
- زندگی سالم4
- سرطان استخوان1
- سرطان بیضه1
- سرطان پانکراس1
- سرطان پروستات21
- سرطان پوست2
- سرطان پیشرفته3
- سرطان تخمدان2
- سرطان تیروئید6
- سرطان حنجره5
- سرطان خون10
- سرطان دهان2
- سرطان دهانه رحم1
- سرطان رحم14
- سرطان روده بزرگ7
- سرطان روده کوچک1
- سرطان ریه13
- سرطان سینه20
- سرطان کبد1
- سرطان کیسه صفرا1
- سرطان مری11
- سرطان معده15
- سرطان واژن1
- علائم سرطان1
- عوارض سرطان1
- عوامل خطر5
- کلیات سرطان2
- کنار آمدن با سرطان10
- کودکان1
- مدیریت احساسات1
- نوجوانان و جوانان1
-
ایمونوتراپی چگونه انجام میشود؟
۲۵ بهمن ۱۴۰۱ -
خودآزمایی سرطان سینه در منزل
۲۴ بهمن ۱۴۰۱ -
چگونه سرطان را شکست دهیم ؟
۲۳ بهمن ۱۴۰۱ -
شیمی درمانی بهتر است یا پرتو درمانی؟
۲۰ بهمن ۱۴۰۱ -
آیا سرطان رحم باعث نازایی می شود؟
۱۹ بهمن ۱۴۰۱ -
تغذیه در شیمی درمانی
۹ بهمن ۱۴۰۱ -
آیا سرطان ریه کشنده است؟ طول عمر مبتلایان به سرطان ریه
۸ بهمن ۱۴۰۱ -
تفاوت هموروئید ( بواسیر ) و سرطان روده
۱ بهمن ۱۴۰۱ -
سرطان رحم و رابطه زناشویی
۲۹ دی ۱۴۰۱ -
آیا سرطان معده درمان دارد؟
۲۸ دی ۱۴۰۱