آیا سرطان رحم باعث نازایی می شود؟
فهرست مطالب
باروری افراد به عملکرد صحیح اندامهای تناسلی و عوامل دیگر مانند زمان و تعداد دفعات رابطه جنسی، هورمونهای خاص و اینکه آیا شریک زندگی او مشکلی در باروری دارد یا خیر بستگی دارد. ناباروری به شرایطی گفته می شود که فرد توانایی باردار شدن را ندارد. ناباروری در بانوان وضعیتی است که نمیتوانند از طریق فعالیت جنسی عادی باردار شوند و یا در دوران بارداری مشکل دارند. اگر فردی پس از 12 ماه فعالیت جنسی منظم، یا در زنان بالای 35 سال پس از 6 ماه فعالیت جنسی، بچهدار نشود، از نظر پزشکان نابارور تلقی می شود.
مشکلات باروری را میتوان مشکلات یا تغییرات «تولید مثلی» نیز نامید. این مشکلات زمانی اتفاق میافتند که سطح هورمونهای خاصی به طور غیرطبیعی پایین یا بالا باشد یا اندامهای جنسی برداشته شده باشند. سرطان رحم که به عنوان سرطان آندومتر نیز شناخته میشود، شایعترین نوع سرطان در زنان است. با اینکه احتمال بروز این سرطان در سنین باروری غیرمعمول است، اما ممکن است این سؤال را در ذهن بسیاری از افراد ایجاد کرده باشد که آیا سرطان رحم باعث نازایی می شود؟ در این بخش به پاسخ این سؤال با عنوان کردن تمامی جزئیاتی که نیاز دارید درمورد سرطان رحم بدانید میپردازیم. پس اگر نسبت به این مورد نگرانی دارید، تا انتهای این بخش همراه ما باشید.
همچنین مطالعه کنید : سرطان رحم ، انواع ، علت و درمان
آیا سرطان رحم باعث نازایی می شود؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت:
از آنجایی که سرطانهای زنانه به طور مستقیم بر سیستم تناسلی زنان تأثیر میگذارد، نسبت به سایر انواع سرطان ها با خطر ناباروری بیشتری همراه هستند. البته در اکثر موارد، سرطان رحم در زنان یائسه که از سن باروری گذشتهاند، دیده میشود.
احتمال ابتلای زنان به سرطان رحم در سنین باروری اگرچه نادر است اما می تواند اتفاق بیفتد. در این صورت خانم ها نگران تاثیر سرطان رحم بر توانایی باروری خود می شوند.
آیا بعد از سرطان رحم امکان بارداری وجود دارد؟
احتمال بارداری بعد از سرطان رحم وجود دارد؛ اما این موضوع بستگی به روش استفاده شده برای درمان سرطان دارد. رایجترین درمان سرطان رحم، جراحی هیسترکتومی است. این روش جراحی برای برداشتن رحم و دهانه رحم است.در برخی از خانم ها نیز جراحی خاصی به نام سالپنگو اوفورکتومی دوطرفه انجام میشود که شامل برداشتن هر دو تخمدان و هر دو لوله فالوپ است. در صورت انجام این جراحی امکان بارداری وجود ندارد.
در حالی که تمرکز اولیه درمان سرطان رحم بهبود نتیجه و کیفیت زندگی بیمار است، باروری یک موضوع ثانویه اما مهم است که اگر زنی قصد دارد در آینده بچهدار شود، باید به آن توجه کند. در برخی موارد، بیماری که قصد بارداری دارد ممکن است جراحی را به تعویق بیندازد و سایر روش های درمان غیرتهاجمی برای او آغاز شود.
در برخی موارد نیز شیمیدرمانی میتواند به عنوان روش جایگزین برای جراحی توصیه شود. از آنجایی که این درمان سراسری یا سیستمیک است، داروهای شیمی درمانی در سراسر بدن زنان پخش میشوند و خطر آسیب به سلولهای سالم نیز وجود دارد. برای مثال، تخمکها یا بخش دیگری از دستگاه تناسلی ممکن است بهگونهای تحتتأثیر این داروها قرار گیرد که امکان بارداری وجود نداشته باشد.
جایگزین احتمالی دیگر برای جراحی، هورمون درمانی است که میتواند باروری زن را حفظ کرده و سرطان را کنترل کند، اگرچه این کنترل سرطان فقط تا زمان درمان است. به عبارت دیگر، اگر درمان هورمونی قطع شود، سرطان ممکن است عود کند. به همین دلیل، اکثر زنان در نهایت تحت درمان جراحی سرطان آندومتر قرار میگیرند.
آیا امکان ایجاد سرطان رحم در دوران بارداری وجود دارد؟
سرطان رحم در دوران بارداری نادر است. خود سرطان به ندرت روی جنین درحال رشد تأثیر میگذارد. هنگامی که سرطان در دوران بارداری اتفاق بیفتد، تشخیص و درمان آن پیچیدهتر میشود. سخت شدن تشخیص سرطان و درمان آن به این دلیل است که آزمایشهای تشخیص سرطان و درمانها میتواند روی جنین تأثیر بگذارد؛ بنابراین هر مرحله از مراقبتهای پزشکی باید با دقت انجام شود.
علائم سرطان دهانه رحم در دوران بارداری مشابه بیمار غیر باردار است. شایعترین علامت، خونریزی واژینال (پس از نزدیکی) است که معمولاً بدون درد است و میتواند از نظر مقدار خونریزی متفاوت باشد. ترشحات غیرطبیعی واژن (خونی، آبکی، بدبو یا چرکی)، اگرچه کمتر اما میتواند مشاهده شود.
در صورتی ابتلا به این بیماری بهترین کار مشورت با متخصص آنکولوژیست تا برنامه ریزی درمان مناسب برای شما انجام شود.
منابع :
moffitt.org
cancerresearchuk.org
webmd.com
cancer.gov
دکتر بــرنا فــرازمـند
متخصص رادیوتراپی و انکولوژی
«تصمیمگیری آگاهانه» حق اساسی هر فرد است. ما در سایت drfarazmand.com با ارائه دقیقترین و بهروزترین اطلاعات در مورد انواع سرطان و پاسخ به سوالات شما، کمک میکنیم بهترین انتخابها را داشته باشید
-
انواع سرطان
مشاهده کامل
- تومور مغزی
- سرطان استخوان
- سرطان بیضه
- سرطان پانکراس
- سرطان پروستات
- سرطان پوست
- سرطان تخمدان
- سرطان تیروئید
- سرطان حنجره
- سرطان خون
- سرطان دهان
- سرطان دهانه رحم
- سرطان رحم
- سرطان روده بزرگ
- سرطان روده کوچک
- سرطان ریه
- سرطان سینه
- سرطان طحال
- سرطان کبد
- سرطان کلیه
- سرطان کیسه صفرا
- سرطان مثانه
- سرطان مری
- سرطان معده
- سرطان واژن
- پس از سرطان مشاهده کامل
- پیشگیری و غربالگری مشاهده کامل
- خدمات دکتر مشاهده کامل
- کلیات سرطان مشاهده کامل
- کنار آمدن با سرطان مشاهده کامل
-
آیا سرطان رحم باعث نازایی می شود؟
۱۹ بهمن ۱۴۰۱ -
سرطان رحم و رابطه زناشویی
۲۹ دی ۱۴۰۱ -
سرطان رحم ؛ انواع، علت و درمان
۱۶ مرداد ۱۴۰۱ -
انواع روش های درمان سرطان رحم
۳۰ تیر ۱۴۰۱ -
نحوه تشخیص سرطان رحم
۲۵ تیر ۱۴۰۱ -
علائم سرطان رحم : نشانههایی که هر زن باید بداند!
۲۵ دی ۱۴۰۰ -
مرحله بندی سرطان رحم
۲۵ دی ۱۴۰۰ -
پیگیری سرطان رحم
۲۵ دی ۱۴۰۰ -
ایمونوتراپی سرطان رحم
۲۰ آذر ۱۴۰۰ -
تارگت تراپی سرطان رحم
۱۰ آذر ۱۴۰۰