اطلاعات و راهنمایی جامع

سرطـان‌ها

سرطان و پاتولوژی، دو واژه‌ای هستند که اغلب افراد با شنیدن آن‌ها حس ترس و ناامیدی را تجربه می‌کنند؛ غافل از این که این بیماری انواع مختلفی دارد و مدت‌هاست درمان‌های متعددی برای آن پیدا شده است. با این تفاسیر، در ادامه دسته‌بندی انواع سرطان بر اساس محل

انواع سرطان ها بر اساس دسته بندی های زیر تقسیم بندی می شوند:

انواع سـرطـان بر اســاس محـل درگـیری

سرطان‌ها بر اساس محل درگیری می‌توانند به دسته‌های مختلفی تقسیم شوند که ممکن است هر کدام زیردسته‌ها و انواع مختلفی داشته باشد. با اینکه بیش از 200 سرطان مختلف شناسایی شده، اما شایع‌ترین آن‌ها را ک در ادامه نام برده‌ایم و به اختصار معرفی می‌کنیم:

سرطان مغز

تومور مغزی به معنای ایجاد توده یا رشد سلول‌های غیرطبیعی در مغز انسان است که خود انواع مختلفی دارد. این بیماری ممکن است از مغز آغاز شود (تومور مغزی اولیه) و یا بر اثر شروع سرطان در بخش دیگری از بدن و گسترش آن، به مغز برسد (تومور مغزی ثانویه یا متستاز). در بزرگسالان، تومور مغزی ثانویه یا متاستاتیک رایج‌تر است و در اغلب مواقع افرادی به سرطان مغز مبتلا می‌شوند که پیش از این سابقه ابتلا به سرطان در بخش دیگری از بدن را داشته‌اند. سرطان سینه، سرطان روده بزرگ، سرطان ریه، سرطان کلیه و ملانوما از جمله مهم‌ترین بیماری‌هایی هستند که در صورت متاستاز، می‌توانند منجر به ایجاد تومور مغزی ثانویه شوند.

مشاهده ...

سرطان روده

نواع سرطان روده از بیماری‌های رایج در دنیا هستند که عمدتاً روده بزرگ را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این بیماری معمولاً در افراد مسن رخ می‌دهد، اما گروه‌های سنی دیگر نیز ممکن است به آن مبتلا شوند. نشانه‌ها و علائم سرطان روده بزرگ ممکن است در ابتدا قابل تشخیص نباشند؛ ولی با داشتن آگاهی درباره نشانه‌ها می‌توان سریع‌تر احتمال بروز آن را تشخیص داد و در صورت نیاز، نسبت به درمان اقدام کرد. پولیپ‌ها و رشدهای غیرطبیعی در داخل روده، اغلب نقش مهمی در ایجاد این بیماری دارند و برخی از آن‌ها به سرطان تبدیل می‌شوند؛ به خصوص پولیپ‌های آدنوماتوز. پیشنهاد می‌کنیم که مقاله همه چیز درباره سرطان روده بزرگ را مطالعه نمایید تا با داشتن آگاهی کافی، بتوانید در روند درمانی با پزشک خود همکاری بهتری داشته باشید.

مشاهده ...

سرطان پوست

سرطان پوست به دلیل رشد غیرعادی سلول‌ها، قابلیت انتشار یا حمله به سایر قسمت‌های بدن را دارد. سه نوع اصلی برای انواع آن وجود دارد: سرطان سلول پایه‌ای (BCC)، کارسینوم سلول-سنگ‌فرشی (SCC) و ملانوما (ملانوم). سرطان سلول پایه‌ای و سنگ‌فرشی به طور عمده در مناطقی از بدن ایجاد می‌شوند که در معرض آفتاب قرار دارند. مهم‌ترین درمان برای این بیماری، جراحی است اما شیمی درمانی سرطان پوست نیز بسته به شرایط تجویز می‌گردد. نکته قابل توجه این است که در صورت عدم درمان، ممکن است بیماری به سایر قسمت‌های بدن گسترش یابد. ملانوما یا ملانوم، دسته دیگری از انواع سرطان پوست است که از سلول‌های ملانوسیتی که به پوست رنگ می‌دهند، به وجود می‌آید و می‌تواند در هر نقطه‌ای از بدن ایجاد شود. شناختن محل شروع سرطان، نوع آن و روش‌های درمان برای رسیدن به نتیجه مطلوب بسیار مهم است.

مشاهده ...

سرطان ریه

در این بیماری سلول‌های سرطانی در بافت ریه شروع به تقسیم بی‌رویه می‌کنند و توانایی تنفس فرد را کاهش می‌دهند. انواع سرطان ریه، یکی از اصلی‌ترین دلایل مرگ و میر در زنان و مردان هستند که با مراجعه به موقع به پزشک متخصص و انجام اقدامات لازم، قابل درمانند. با این حال آزمایش و تشخیص سرطان ریه با پیشرفت علم به صورت دقیق‌تر و تخصصی‌تر انجام می‌شود و نرخ مرگ و میر را کاهش داده است. اگر این بیماری درمان نشود، رشد سلولی می‌تواند در فرایندی به نام متاستاز به بیرون از ریه گسترش پیدا کند و به بافت‌های اطراف یا سایر اعضای بدن نیز برسد. انواع سرطان ریه شامل سرطان‌های ریه سلول کوچک (SCLC) و سرطان ریه سلول غیرکوچک (NSCLC) هستند. علائم شایع این بیماری شامل سرفه با خلط خونی، کاهش وزن، تنگی نفس و درد قفسه سینه می‌شوند. راهکارهای پیش رو برای درمان سرطان ریه بسیار گسترده است و بسته به پیشرفت بیماری و وضعیت جسمانی فرد، شامل برداشتن تومور یا توده سرطانی در ریه، پرتو درمانی، شیمی‌درمانی و سایر درمان‌های دارویی می‌شود.

مشاهده ...

سرطان سینه

سرطان پستان یا سرطان سینه نوعی بیماری است که از بافت پستان آغاز می‌شود. علائم سرطان سینه شامل توده در پستان، تغییر در شکل ظاهری، فرورفتگی‌های کوچک پوستی، خروج مایع از نوک پستان، نوک فرورفته پستان یا پوست قرمز و خشک (پوسته‌پوسته) سر سینه می‌شود. دردهای استخوانی، تورم و بزرگی گره‌های لنفاوی، تنگی نفس یا زردی (یرقان) هم ممکن است در بیماران دچار متاستاز مشاهده گردد. به صورت کلی، سرطان سینه هنگامی آغاز می‌شود که رشد سلول‌ها از کنترل خارج می‌شود. در این حالت معمولاً تومور یا توده‌ای به وجود می‌آید که ممکن است در تصویربرداری پزشکی دیده شود و یا به صورت توده احساس گردد. توده‌های پستان ممکن است خوش‌خیم یا بدخیم باشند و برای تشخیص و درمان سرطان سینه باید بیمار تحت نظر متخصص مراقبت‌های پزشکی قرار بگیرد. لازم به ذکر است که بدخیم یا خوش‌خیم بودن توده‌های سرطانی در اصطلاحات پزشکی و عامیانه با یکدیگر متفاوت هستند و از نظر علمی، بدخیم بودن سرطان به معنای غیر قابل درمان بودن آن نیست. علل سرطان سینه به طور خلاصه عبارتند از: عوامل ژنتیکی، سابقه خانوادگی، افزایش سن و باروری زنان، ورزش نکردن و کم‌تحرکی، اضافه وزن، رژیم غذایی نادرست، مصرف الکل و دخانیات. همچنین زنانی که در سن کمتر عادت ماهیانه‌شان شروع شده و یا در سن بالاتر یائسه شده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. برای تشخیص سرطان سینه زودهنگام و انجام درمان مناسب، خودآزمایی سرطان سینه در منزل همراه با معاینات پزشکی و سیستم‌های غربالگری اهمیت ویژه‌ای دارد. همانند سایر انواع سرطان، درصد احتمال بهبود این بیماری نیز به تشخیص زودهنگام، وضعیت جسمانی فرد و روند درمانی بستگی دارد.

مشاهده ...

سرطان معده

زمانی که سلول‌های سرطانی روی پوشش داخلی معده ایجاد می‌شوند، سرطان معده رخ می‌دهد. نشانه‌های اولیه این بیماری شامل سوزش معده، درد در ناحیه بالای شکم، تهوع و کاهش اشتها می‌شوند. نشانه‌های بعدی نیز شامل کاهش وزن، زردی پوست، استفراغ، مشکلات بلع غذا و حتی حضور خون در مدفوع است. با توجه به علائم سرطان معده اولیه و پیشرفته که بیان شد، این بیماری در مراحل مختلف، نشانه‌های متفاوتی دارد. از سوی دیگر، می‌تواند به سرعت گسترش یابد و به اعضای دیگر بدن به خصوص کبد، ریه‌ها، استخوان، دیواره شکم و گره‌های لنفاوی منتقل شود. تشخیص سرطان معده به دلیل عدم وجود علائم خاص در مراحل اولیه مشکل است؛ با این حال، اگر اطلاعات کافی از این بیماری وجود داشته باشد و روش‌های پیشگیری و کنترل آن توسط عموم مردم شناخته شود، می‌توان امیدوار بود که امکان شناسایی بیماری در ابتدای روند ابتلا فراهم می‌شود و در نتیجه با انجام اقدامات درمانی لازم در زمان مناسب، طول عمر افراد مبتلا به سرطان معده نیز افزایش می‌یابد. درمان انواع سرطان معده معمولاً شامل جراحی برای حذف توده در کنار پرتو درمانی سرطان معده و شیمی درمانی سرطان معده است. امکان دارد درمان‌های دیگر نیز قبل یا بعد از جراحی توصیه شوند؛ این تنها در صورتی امکان‌پذیر است که در کنار تشخیص زودرس و درمان سرطان معده، هر گونه علائم نامطلوب در دستگاه گوارش به دقت توسط پزشک بررسی شوند.

مشاهده ...

سرطان رحم

سرطان رحم از انواع مختلف بافت‌های رحم نشأت می‌گیرد. این بیماری که از شایع‌ترین انواع سرطان میان بانوان است، عمدتا از پوشش داخلی رحم، یا همان آندومتر (اِندومتر)، شروع می‌شود. سرطان رحم عموما پس از 50 سالگی رخ می‌دهد و میانگین سن افراد هنگام تشخیص، 60 سال است. به طور کلی این بیماری در دو نوع آدنوکارسینوم و سارکوم بروز می‌کند که آدنوکارسینوم بیش از 80% مبتلایان را شامل می‌شود. تفاوت اصلی این دو، به عضو درگیر شده مرتبط است؛ آدنوکارسینوم ناشی از غدد موجود در رحم است، در حالی که سارکوم به بافت‌های حمایتی غدد رحمی یا میومتر (ماهیچه رحم) مربوط می‌شود.

مشاهده ...

سرطان مثانه

سرطان مثانه یکی از انواع سرطان سلول‌های پوششی است و دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی محسوب می‌شود. این بیماری معمولاً در افراد میان‌سال و به ویژه در افراد بالای ۶۵ سال به وجود می‌آید. مردان بیشتر از زنان و سفیدپوستان بیشتر از سیاه‌پوستان، به انواع سرطان مثانه مبتلا می‌شوند. این بیماری سه نوع اصلی دارد که بر اساس نوع سلول‌های بدخیم در سلول‌های پوشش دستگاه ادراری مثانه به وجود می‌آیند. این انواع عبارت است از کارسینوم سلول ترانزیشنال که بیشتر در سلول‌های ارتجاعی پوشش مثانه ایجاد می‌شود، کارسینوم سلول سنگ‌فرشی که در سلول‌های سنگ‌فرشی مشاهده می‌شود و در نهایت، آدنوکارسینوم که در سلول‌های غده‌ای مثانه به وجود می‌آید. درباره انواع سرطان مثانه باید بدانید که روش‌های متعددی برای درمان آن‌ها وجود دارد که در صورت تشخیص زودرس، احتمال درمان موفق و بهبود نتایج درمانی نیز افزایش می‌یابد. با این حال برای آشنایی بیشتر با روش‌های درمانی متداول پیشنهاد می‌کنیم که درباره شیمی‌درمانی سرطان مثانه مطالعه نمایید.

مشاهده ...

سرطان حنجره

سرطان حنجره معمولا از ضایعات پیش‌سرطانی مانند دیس‌پلازی به وجود می‌آید. اگرچه این تغییرات هنوز سرطان نیستند، اما احتمال ابتلای فرد به این بیماری را افزایش می‌دهند و می‌توانند به عنوان نشانه‌ای زودهنگام تلقی شوند. سن اغلب مبتلایان حدودا ۴۰ سال یا بیشتر است و درصد بسیار کمی در سنین کمتر از ۴۰ سال هستند. با این حال میانگین سن افراد مبتلا به کانسر حنجره، حدود ۶۶ سال محاسبه شده است. اگرچه شیوع این بیماری در سنین پایین کمتر است، اما همچنان احتمال ابتلا صفر نیست؛ مخصوصا در صورت وجود زمینه ژنتیکی یا وجود عوامل خطر ابتلا. از مهم‌ترین علل ابتلا به این نوع سرطان می‌توان به سیگار، الکل، مصرف همزمان الکل و سیگار، رژیم غذایی نامناسب و سابقه ابتلا در خانواده اشاره کرد

مشاهده ...

سرطان واژن

معمولا رایج‌ترین حالت درگیری واژن، شروع سرطان از ناحیه‌ای نزدیک به واژن، مثل دهانه رحم یا خود رحم و سپس رشد به درون واژن است؛ اما به طور کلی منظور از این بیماری، سرطان واژن اولیه است که از همین عضو بدن شروع شده و ناشی از گسترش دیگر انواع سرطان نیست. این بیماری انواع مختلفی دارد؛ با این حال دو نوع سرطان سلول‌های سنگفرشی و آدنوکارسینوم واژن رایج‌ترین آن هستند که به شیوه‌های مشابهی نیز درمان می‌شوند. در صورت مشاهده علائمی از قبیل ترشحات خونی واژینال، درد حین دفع ادرار، احساس نیاز به دفع ادرار مکرر، خون در ادرار، درد در لگن (ناحیه زیر شکم) و خونریزی بعد از یائسگی، بین دو عادت ماهیانه یا پس از رابطه جنسی سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

مشاهده ...

سرطان زبان

این نوع کنسر از سلول‌های زبان شروع می‌شود و ممکن است زخم یا تومور روی زبان را به دنبال داشته باشد. این بیماری در هر دو بخش جلویی و پشتی زبان قابل ایجاد است که سیر بیماری و درمان برای سرطان‌های یک سوم پشتی زبان، با دیگر انواع آن متفاوت است. پزشکان هنوز موفق به کشف علت دقیق ابتلا به سرطان زبان نشده‌اند؛ اما عوامل خطرسازی شناسایی شده‌اند که احتمال ابتلای افراد به این بیماری را افزایش می‌دهند. از جمله این موارد می‌توان به کشیدن سیگار یا جویدن تنباکو و مصرف بیش از حد الکل اشاره کرد. توجه داشته باشید که مصرف همزمان الکل و سیگار، احتمال ابتلا را تا چندین برابر افزایش می‌دهد.

مشاهده ...

سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم یا سرطان گردن رحم نیز یکی از انواع شایع سرطان در بین بانوان است که با رشد غیرطبیعی سلول‌ها ایجاد می‌شود. در ابتدای روند ابتلا معمولاً نشانه‌ای بروز نمی‌کند؛ اما به مرور زمان و با پیشرفت بیماری، نشانه‌هایی نظیر خونریزی واژنی، درد لگن یا درد هنگام آمیزش نمایان می‌شود. در حدود ۹۰ درصد موارد، این بیماری به علت عفونت ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) ایجاد می‌شود؛ با این حال به سایر عوامل خطرساز مانند سیگار کشیدن، سیستم ایمنی ضعیف، مصرف قرص‌های ضدبارداری و روابط جنسی در سنین پایین هم می‌توان اشاره کرد. روش‌های قطعی برای تشخیص سرطان دهانه رحم وجود دارد که معمولاً با غربالگری دهانه رحم و بافت‌برداری انجام می‌شود. افزایش آگاهی از علائم این بیماری و اجرای آزمایشات مختلف می‌تواند در تشخیص زودرس و درمان مؤثر کمک کند.

مشاهده ...

سرطان پروستات

سرطان پروستات یا کنسر پروستات یکی از انواع سرطان است که در دستگاه تناسلی مردان به وجود می‌آید و بسته به شرایط، ممکن است رشدی آرام یا سریع داشته باشد. علائم سرطان پروستات شامل مشکلات ادراری، درد لگن و کمر و همچنین اختلالات جنسی است. از جمله عوامل خطرآفرین هم می‌توان به سن، نژاد، سابقه خانوادگی، رژیم غذایی، چاقی و دیگر موارد اشاره کرد. تشخیص و درمان همراه با مرحله و درجه‌بندی سرطان پروستات اهمیت زیادی دارد و لازم است که برنامه‌های پزشکی منظم و روش‌های درمانی سریع‌تر انجام شوند

مشاهده ...

سرطان پانکراس

سرطان پانکراس یا همان سرطان لوزالمعده زمانی ایجاد می‌شود که سلول‌های غدد لوزالمعده در پشت معده، به صورت ناپیوسته و نامنظم شروع به افزایش می‌کنند و یک توده بدخیم به وجود می‌آورند. این سلول‌های سرطانی توانایی حمله به نواحی دیگر بدن را دارند. شایع‌ترین انواع سرطان پانکراس به آدنوکارسینوم پانکراس اختصاص دارد که حدود ۸۵ درصد موارد را شامل می‌شود. علائم شایع این بیماری شامل زردی پوست، درد در ناحیه شکم یا کمر، کاهش وزن بدون دلیل، کم‌رنگی مدفوع، ادرار تیره و کاهش اشتها می‌شوند. علل احتمالی بروز این بیماری نیز می‌تواند شامل سیگار کشیدن، دیابت، التهاب مزمن پانکراس، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پانکراس، سابقه خانوادگی در سندروم‌های ژنتیکی، چاقی، رژیم غذایی نامناسب و سن باشد.

مشاهده ...

سرطان مری

رشد غیرطبیعی و خارج از کنترل سلول‌های پوششی مری، ابتلا به سرطان این ناحیه را به دنبال دارد. این بیماری می‌تواند در هر نقطه از مری شروع شود؛ اما عموما در مراحل ابتدایی از لایه داخلی دیواره مری شروع می‌شود و از طریق لایه‌های دیگر به سمت بیرون پیشروی می‌کند. مشکلات بلع، بلع دردناک، کاهش وزن، درد پشت سینه، حالت تهوع، گرفتگی صدا و سرفه، سوء هاضمه، سوزش سر دل و استفراغ خونی از جمله علائم و نشانه‌هایی هستند که در رابطه با سرطان مری به شما هشدار می‌دهند.

مشاهده ...

سرطان تیروئید

انواع سرطان تیروئید به افزایش غیرطبیعی سلول‌های این بخش از بدن مرتبط هستند؛ یعنی غده پروانه‌ای شکلی که در قسمت پایین گردن واقع شده و هورمون‌های مهم برای تنظیم ضربان قلب، فشار خون، دمای بدن و متابولیسم تولید می‌کند. در مراحل اولیه، سرطان تیروئید ممکن است علائم خاصی ایجاد نکند؛ اما با گذشت زمان و رشد توده، علائمی چون تورم گردن، تغییرات در صدا و مشکلات در بلع به وجود می‌آیند. انواع مختلفی از سرطان تیروئید هم وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به سرطان تیروئید پاپیلاری، فولیکولار، مدولاری و آناپلاستیک اشاره کرد. برای تمامی این موارد، معاینه و مراجعه به موقع به پزشک متخصص می‌تواند بهترین راه درمان باشد.

مشاهده ...

تومور مغزی در کودکان

متاسفانه تومور مغزی نه تنها در بزرگسالان، که در کودکان نیز به وفور دیده می‌شود. این بیماری به دو شکل غیرسرطانی (خوش خیم) و سرطانی (بدخیم) وجود دارد که درمان و شانس بهبود آن به عوامل متعددی شامل نوع تومور، جایگاه آن در مغز، میزان گسترش، سن کودک و سلامتی کلی او بستگی دارد. در بیشتر موارد، دلیل دقیقی برای ایجاد انواع تومور مغزی در کودکان مشخص نشده است. تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که عواملی از قبیل اشعه یونیزان و بیماری‌های ارثی و ژنتیکی می‌توانند احتمال ابتلا به تومور مغزی را افزایش دهند، اما همچنان علت واضح آن در بیشتر موارد معلوم نیست.

مشاهده ...
هرآنچه لازم است بدانید...

انواع سرطان بر اساس مرحله

سرطان‌ها بر اساس مراحل مختلفی توصیف می‌شوند که اطلاعات مهمی را در مورد اندازه و گسترش آن‌ها ارائه می‌دهند. مرحله‌بندی اصلی از سیستم TNM استفاده می‌کند که مخفف Tumour (تومور)، Node (غدد لنفاوی) و Metastasis (متاستاز) است. 1. تومور (T): نشان‌دهنده اندازه تومور و فاصله‌ای می‌باشد که به بافت‌های اطراف گسترش یافته است. این مرحله می‌تواند گستره‌ای بین عدد 1 تا 4 باشد که تومورهای کوچک تا بزرگ را مشخص می‌کند. 2. غده (N): نشان‌دهنده وجود یا عدم وجود سلول‌های سرطان در نودهای لنفاوی است. این مرحله هم می‌تواند اعداد 0 تا 3 را در بربگیرد که 0 به معنای عدم وجود سلول‌های سرطان و 3 به معنای وجود تعداد زیادی سلول‌های سرطانی در نودهای لنفاوی است. 3. متاستاز (M): این مورد هم به گسترش سرطان در بخش‌های دیگر بدن اشاره دارد. 0 به معنای عدم گسترش سرطان و 1 به معنای گسترش سرطان به بخش دیگری از بدن است که اطلاعات دقیق‌تر آن برای پزشک مشخص می‌گردد. با توجه به این مراحل، مثالی از توصیف یک سرطان می‌تواند T2 N1 M0 باشد که به معنای یک تومور نسبتاً بزرگ با گسترش به نودهای لنفاوی، اما بدون گسترش به بخش دیگری از بدن است. همچنین، برخی از سرطان‌ها با استفاده از حروف a، b یا c برای تقسیم دقیق‌تر دسته‌بندی می‌شوند؛ به عنوان مثال، مراحل M1a، M1b و M1c در سرطان ریه نشان‌دهنده میزان گسترش به بخش‌های مختلف بدن هستند. در عین حال، حروف p و c نیز برای نشان دادن مراحل بر اساس نتایج آزمایشات پاتولوژیکی (آزمایشگاهی پس از جراحی) و بالینی (قبل از جراحی) به کار می‌روند. این مرحله‌بندی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا اطلاعات کامل‌تری از وضعیت بیماری به دست بیاورند و در نتیجه درمان مناسب‌تری را برای هر فرد تعیین کنند. همان‌طور که گفتیم، بر اساس مراحل مختلف، درمان‌های متفاوتی هم برای انواع سرطان پیشنهاد می‌شود؛ به عنوان مثال، سرطان در مراحل ابتدایی ممکن است با جراحی یا رادیوتراپی درمان شود. این در حالی است که در مراحل پیشرفته ممکن است نیاز به درمان‌هایی باشد که به تمام اندام‌های بدن می‌رسند؛ از جمله این موارد می‌توان به شیمی درمانی، درمان هدفمند با داروها یا ایمونوتراپی اشاره کرد. البته، مرحله سرطان تنها عاملی نیست که برای تعیین بهترین گزینه‌های درمانی استفاده می‌شود. گاهی اوقات، سرطان‌هایی با مرحله‌بندی یکسان ممکن است به روش‌های مختلف درمان شوند؛ به همین خاطر شما باید بهترین متخصص رادیوتراپی و انکولوژی را انتخاب کنید تا بهترین گزینه‌های درمانی را برای هر فرد مشخص نماید.

ادامه مطلب را مطالعه نمایید
cancer-level

انواع ســرطان بر اسـاس درجــه

Kind Of Cancers Based On Grade

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

مرحله‌بندی و درجه‌بندی سرطان، دو مفهوم مهم اما متفاوت درباره این بیماری هستند که هر یک اطلاعات خاصی را در این باره به ما ارائه می‌دهد. درجه‌بندی این بیماری از طریق مشاهده سلول‌های سرطانی زیر میکروسکوپ به دست می‌آید و مشخص می‌کند که سلول‌های سرطانی با چه سرعتی در حال رشد هستند. به طور کلی انواع سرطان را با سه درجه یا گرید 1، 2 و 3 توصیف می‌کنند. سرطان گرید 1 سرطان درجه یک یا درجه پایین، اعلام می‌کند که سلول‌های سرطانی شبیه سلول‌های طبیعی هستند، معمولاً به کندی رشد می‌کنند و احتمال انتشار کمتری دارند.

انواع سـرطان بر اساس تقسیم بندی مولکولی و ژنتیکی

Kind Of Cancers Based On Molecular And Genetic

سرطان گرید 2 سرطان درجه دو یا درجه متوسط بدین معناست که سلول‌های سرطانی غیرطبیعی‌تر به نظر می‌رسند و کمی سریع‌تر رشد می‌کنند. سرطان گرید 3 سلول‌های سرطانی در سرطان درجه سه یا درجه بالا، بسیار متفاوت از سلول‌های طبیعی به نظر می‌رسند، ممکن است سریع‌تر رشد کنند و احتمال گسترش بیشتری دارند.

از گذشته می‌دانیم که یک سرطان خاص ممکن است در افراد مختلف سیر و رفتار بسیار متفاوتی داشته باشد. امروزه مشخص شده است که علت این اختلاف، تفاوت‌های مولکولی و ژنومی موجود بین این سرطان‌ها است؛ به عنوان مثال، سرطان پستان می‌تواند بر اساس وجود یا عدم وجود ژن HER2 به دو دسته تقسیم شود. دانشمندان موفق شده‌اند بعضی از این اختلافات ژنی و پروتئین‌های تولید شده توسط آن‌ها را شناسایی کرده و داروهای متناسب برای سرکوب آن‌ها تولید کنند! درمان‌های هورمونی، تارگت‌تراپی و ایمونوتراپی با همین روش طراحی و تولید می‌شوند.

انواع سرطان بر اساس نوع پاتولوژی

بنابراین امروزه، درمان سرطان به سمت «اختصاصی» شدن پیش می‌رود. به عبارت دیگر، ممکن است دو بیماری که هر دو سرطان ریه دارند و بیماری‌شان در مرحله مشابهی است، درمان‌های کاملا متفاوتی از یکدیگر دریافت کنند. یا از طرف دیگر، ممکن است دو بیمار که سرطان کاملا متفاوتی دارند، داروهای مشابهی بگیرند؛ چرا که تومورشان از نظر بعضی مشخصات ژنومی به یکدیگر شباهت دارد

phatology

پاتولوژی تست

مطالعه...
phatology

پاتولوژی تست 2

مطالعه...
phatology

پاتولوژی تست 3

مطالعه...
cta-banner
سوال دارید ؟

روش های دریافت مشاوره

  • دکتر برنا فرازمند
  • متخصص رادیوتراپی و انکولوژی