زندگی پس از سرطان پروستات
فهرست مطالب
منظور از زندگی پس از سرطان پروستات ، گاهی صرفا زندگی پس از بهبود از سرطان و گاهی زندگی پس از ابتلای به سرطان است. زندگی پس از سرطان، یکی از پیچیدهترین قسمتهای سرطان است، چرا که این مسئله برای هر کس متفاوت است. گاهی نیاز است بیماران برای مدت طولانی درمان دریافت کنند.
بهبودیافتگان ممکن است ترکیبی از احساسات قوی، از جمله شادی، نگرانی، رهایی، احساس گناه و ترس را تجربه کنند. برخی از افراد مبتلا میگویند بعد از تشخیص سرطان بیشتر از قبل قدر زندگی را میدانند و به باور و پذیرش بیشتری از خود میرسند. سایرین نسبت به سلامتی خود مضطرب میشوند و کنار آمدن با زندگی روزمره برایشان راحت نیست.
بهبودیافتگان ممکن است پس از پایان ویزیتهای متعدد پزشکی در پایان درمان، مقداری استرس داشته باشند. اغلب اوقات، روابط ایجاد شده با تیم درمانی احساس امنیتی را در طول درمان فراهم میکند. و بعد از آن افراد این پشتیبانی را از دست میدهند. این مسئله به ویژه هنگامی صدق میکند که نگرانیها و چالشهای جدیدی با گذشت زمان ظاهر شود.؛ مانند هرگونه عارضه دیررس، چالشهای عاطفی از جمله ترس از عود، نگرانیهای مربوط به سلامت جنسی و باروری و مسائل مالی و محیط کار و غیره.
زندگی پس از سرطان پروستات چگونه است؟
هر شخص بهبود یافته، نگرانیها و چالشهای مختص به خودش را دارد. اولین قدم برای مقابله با هر چالشی، این است که بتوانید ترسهای خود را بشناسید و درباره آنها صحبت کنید. مقابله موثر با این چالشها به موارد زیر نیاز دارد:
- درک چالشی که با آن روبرو هستید.
- بررسی راه حلهای مقابله با آن.
- درخواست کمک از دیگران و اجازه دادن به حمایت کردن آنها.
- احساس راحتی با مسیر انتخابی.
بسیاری از بهبودیافتگان، عضویت در یک گروه پشتیبانی حضوری یا آنلاین را مفید میدانند. این امر به شما امکان میدهد با افرادی که تجربیات مشابهی با شما داشتهاند، صحبت کنید. گفتوگو با یک دوست یا یکی از اعضای تیم درمانی، مشاوره فردی یا درخواست کمک از مرکزی که در آن درمان شدهاید، از دیگر گزینههای یافتن پشتیبان است.
تغییر نقش مراقبانِ بیمار
اعضای خانواده و دوستان نیز ممکن است دورههای گذار و تغییر سبک زندگی را تجربه کنند. یک مراقب نقش بسیار مهمی را در حمایت از فرد مبتلا به سرطان و ارائه مراقبتهای جسمی، عاطفی و عملی ایفا میکند (چه به صورت روزمره و چه در زمانهای نیاز). بسیاری از مراقبان، برنامه خود را بر روی این حمایتها متمرکز میکنند، مخصوصا اگر دوره درمان برای چندین ماه یا بیشتر طول بکشد.
با این حال، با تکمیل درمان، نقش این مراقبان اغلب تغییر میکند. سرانجام، نیاز به مراقبتهای مربوط به تشخیص سرطان بسیار کمتر میشود یا به پایان میرسد.
بینش جدید نسبت به سلامتی
برای بسیاری از افراد، زنده ماندن از بیماری انگیزهای قوی برای تغییر در سبک زندگی است. به افرادی که از سرطان پروستات بهبود مییابند، توصیه میشود که برای تغییر سبک زندگی و سلامتی، از دستورالعملهایی پیروی کنند: مانند ترک سیگار، کم کردن مصرف الکل، تغذیه مناسب، حفظ وزن متناسب و کنترل استرس.
فعالیت بدنی منظم میتواند به بازیابی قدرت و سطح انرژی شما کمک کند. تیم درمانی شما میتواند به شما کمک کند تا یک برنامه ورزشی مناسب بر اساس نیازها، تواناییهای جسمی و سطح آمادگی جسمانی خود داشته باشید. برای مراقبت از سلامتتان، معاینات و آزمایشات پزشکی توصیه شده را انجام دهید. (پیگیری پس از درمان سرطان پروستات را بخوانید). برای تهیهی بهترین برنامهی زندگی پس از سرطان که متناسب با نیازهای شما باشد، با تیم درمانی مشورت کنید.
منظور از زندگی پس از سرطان پروستات چیست ؟
منظور از زندگی پس از سرطان پروستات ، گاهی صرفا زندگی پس از بهبود از سرطان و گاهی زندگی پس از ابتلای به سرطان است. زندگی پس از سرطان، یکی از پیچیدهترین قسمتهای سرطان است، چرا که این مسئله برای هر کس متفاوت است. گاهی نیاز است بیماران برای مدت طولانی درمان دریافت کنند.
زندگی پس از سرطان پروستات چگونه است؟
هر شخص بهبود یافته، نگرانیها و چالشهای مختص به خودش را دارد. اولین قدم برای مقابله با هر چالشی، این است که بتوانید ترسهای خود را بشناسید و درباره آنها صحبت کنید.
دکتر بــرنا فــرازمـند
متخصص رادیوتراپی و انکولوژی
«تصمیمگیری آگاهانه» حق اساسی هر فرد است. ما در سایت drfarazmand.com با ارائه دقیقترین و بهروزترین اطلاعات در مورد انواع سرطان و پاسخ به سوالات شما، کمک میکنیم بهترین انتخابها را داشته باشید
-
انواع سرطان
مشاهده کامل
- تومور مغزی
- سرطان استخوان
- سرطان بیضه
- سرطان پانکراس
- سرطان پروستات
- سرطان پوست
- سرطان تخمدان
- سرطان تیروئید
- سرطان حنجره
- سرطان خون
- سرطان دهان
- سرطان دهانه رحم
- سرطان رحم
- سرطان روده بزرگ
- سرطان روده کوچک
- سرطان ریه
- سرطان سینه
- سرطان طحال
- سرطان کبد
- سرطان کلیه
- سرطان کیسه صفرا
- سرطان مثانه
- سرطان مری
- سرطان معده
- سرطان واژن
- بلاگ مشاهده کامل
- پس از سرطان مشاهده کامل
- پیشگیری و غربالگری مشاهده کامل
- خدمات دکتر مشاهده کامل
- کلیات سرطان مشاهده کامل
- کنار آمدن با سرطان مشاهده کامل
-
طول عمر بیماران سرطان پروستات
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ -
بیوپسی پروستات چیست و چگونه انجام میشود؟
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ -
سرطان پروستات + علائم، انواع و طول عمر
۶ شهریور ۱۴۰۱ -
مرحله و درجه بندی سرطان پروستات
۲۸ تیر ۱۴۰۱ -
راههای تشخیص سرطان پروستات و تعیین مرحله آن
۶ تیر ۱۴۰۱ -
داروهای اصلاح کننده استخوان در سرطان پروستات
۲۴ شهریور ۱۴۰۰ -
رادیوداروها در درمان سرطان پروستات
۲۳ شهریور ۱۴۰۰ -
ایمونوتراپی سرطان پروستات
۲۲ شهریور ۱۴۰۰ -
شیمی درمانی سرطان پروستات چگونه انجام میشود؟
۲۱ شهریور ۱۴۰۰ -
درمان تارگت سرطان پروستات چگونه است؟ از چه داروهایی استفاده میشود؟
۲۰ شهریور ۱۴۰۰