
همه چیز درباره سرطان مثانه چیست؟ + شایع ترین علائم و انواع
فهرست مطالب
- 1 تومور مثانه یا سرطان مثانه چیست؟
- 2 نحوه تشکیل تومور مثانه
- 3 آیا سرطان مثانه کشنده و خطرناک است؟
- 4 آیا میتوان به درمان قطعی امیدوار بود؟
- 5 علائم و نشانههای سرطان
- 6 علائم سرطان مثانه در زنان
- 7 علائم سرطان مثانه در مردان
- 8 علائم تومور مثانه بدخیم
- 9 علائم سرطان مثانه در بارداری
- 10 سرطان مثانه و درد پا
- 11 عوامل افزایشدهنده ریسک ابتلا به سرطان مثانه
- 12 چه کسانی در معرض ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند؟
- 13 انواع سرطان مثانه
- 14 مراحل تومور سرطانی مثانه
- 15 چه زمان باید به متخصص سرطان مراجعه کرد؟
- 16 طول عمر بیماران مبتلا به سرطان مثانه
- 17 پیشگیری از سرطان مثانه یا تومور مثانه
- 18 روش تشخیص سرطان مثانه
- 19 روشهای درمان سرطان مثانه
- 20 سخن نهایی
مثانه عضوی توخالی در ناحیه تحتانی لگن است که دیوارههای عضلانی انعطافپذیری دارد. این دیوارهها برای نگهداری ادرار کشیده میشوند و با فشردن، ادرار را از بدن خارج میکنند. ادرار مایعی زائد است که دو کلیه آن را تولید میکنند و از طریق دو لوله به نام حالب به مثانه منتقل میشود.
سلولهای سرطانی در مثانه به عنوان یکی از انواع سرطان هر چه بیشتر رشد کنند، احتمال تشکیل تومور بیشتر است. با گذشت زمان ممکن است این سلولها به سایر قسمتهای بدن گسترش پیدا کنند. در این مقاله قصد داریم با علائم این بیماری در زنان و مردان، روشهای تشخیص و عللی که احتمال سرطان مثانه را افزایش میدهند بیشتر آشنا شویم. پس همراهمان بمانید.
تومور مثانه یا سرطان مثانه چیست؟

سرطان مثانه بیشتر در سلولهایی موسوم به سلولهای اوروتلیال که سطح داخلی مثانه را پوشاندهاند، شروع میشود. این سلولها که بخشی از پوشش داخلی دستگاه ادراری هستند، نقش مهمی در محافظت از دیوارههای مثانه در برابر ترکیبات مضر موجود در ادرار دارند.
سلولهای اوروتلیال نه تنها در مثانه، بلکه در کلیهها و لولههای حالب نیز یافت میشوند. این سلولها در تمامی این نواحی نقش مشابهی ایفا میکنند. بههمین دلیل سرطان اوروتلیال ممکن است در کلیهها و حالبها نیز اتفاق بیفتد.
درحالی که این نوع سرطان در هر یک از نقاط گفتهشده ممکن است رخ بدهد، اما احتمال بروز آن در مثانه به دلیل تماس بیشتر سلولهای این بخش بدن با ادرار و مواد شیمیایی مضر موجود در آن بیشتر است.
نحوه تشکیل تومور مثانه
تومورهای مثانه به طور معمول از تغییرات در سلولهای پوشاننده آن به وجود میآیند. این سرطان اغلب با تغییراتی در سلولهای اوروتلیال که مثانه را پوشاندهاند آغاز میشود. تغییرات ایجاد شده میتوانند در اثر قرار گرفتن در معرض مواد سرطانزا، تحریک مزمن یا عفونت به وجود آیند.
در مراحل اولیه سلولها ممکن است بیش از حد تکثیر شوند و هایپرپلازی رخ دهد. اگرچه این معضل سرطان محسوب نمیشود اما میتواند سرطان را به همراه آورد. با ادامه تغییر سلولها، دیسپلازی رخ میدهد که نشاندهنده رشد و ساختار غیرطبیعی آنها است.
احتمال سرطانی شدن سلولهای دیسپلاستیک زیاد خواهد بود. در صورت عدم درمان، این سلولها میتوانند به سرطان تهاجمی مثانه تبدیل شوند و حتی به خارج از پوشش مثانه تا بافتهای اطراف گسترش یابند. حتی در مراحل پیشرفته سلولهای سرطانی به غدد لنفاوی مجاور نیز دسترسی مییابند.
آیا سرطان مثانه کشنده و خطرناک است؟
ایجاد تومورهای بدخیم در مثانه ممکن است زندگی افراد را تهدید کند و احتمال مرگ را بر اثر این بیماری افزایش دهد. مرحله بیماری و میزان پیشرفت آن در این نوع سرطان بسیار مهم است. با تشخیص زودهنگام در مراحل اولیه، احتمال درمان موفقیتآمیز بسیار بالا است. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه علائم، سریعا با متخصص کلیه و مجاری ادراری (متخصص اورولوژی) یا متخصص سرطان مشورت کنید.
آیا میتوان به درمان قطعی امیدوار بود؟
ممکن است این سوال برای بسیاری پیش بیاید که آیا سرطان مثانه درمان قطعی دارد؟ جواب این است که احتمال بهبودی کامل در مراحل ابتداییتر بیماری وجود دارد. برای درمان سرطان مثانه گزینههای مختلفی وجود دارد، اما نمیتوان بهطور قطعی گفت که کدام روش میتواند سرطان را به طور کامل از بین ببرد. انتخاب روش درمانی به مرحله سرطان و شرایط خاص بیمار بستگی دارد. هدف از درمان، کنترل و کاهش علائم بیماری و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا است.
علائم و نشانههای سرطان
بسیاری از افراد مبتلا به سرطان مثانه ممکن است در ادرار خود خون ببینند، اما دردی احساس نکنند. در صورتی که بیماری پیشرفت کند، ممکن است علائم دیگری مانند خستگی، کاهش وزن و درد استخوانی نیز ایجاد شود. به علائم و نشانههای زیر نیز توجه ویژهای داشته باشید:
- خون در ادرار
- ادرار دردناک
- تکرر ادرار
- ادرار فوری
- بیاختیاری ادرار
- درد در ناحیه شکم
- درد در کمر
علائم سرطان مثانه در زنان
خانمها کمتر از آقایان مبتلا به سرطان مثانه میشوند و این نوع سرطان در آقایان شایعتر است. علائم معمول سرطان مثانه در خانمها شامل موارد زیر میشود:
- هماچوری (Hematuria) یا وجود خون در ادرار، این مشکل معمولا اولین نشانه از وجود توده در مثانه است.
- علائمی شبیه به عفونت ادراری مانند تکرر ادرار، سوزش هنگام دفع و احساس فشار برای ادرار کردن.
- درد در پهلوها، شکم و لگن که مبهم است و علت خاصی برای آن یافت نشده است. درد استخوانی میتواند نشان دهنده متاستاز دوردست باشد.
- کاهش اشتها یکی از شایعترین علائم سرطان است که باعث ضعف و کاهش انرژی و ازدستدادن وزن میشود.
- در خانمها خونریزی بعد از یائسگی میتواند نشاندهنده سرطان مثانه یا دستگاه تناسلی زنانه باشد.
علائم سرطان مثانه در مردان

علائم این بیماری در آقایان تفاوت زیادی با خانمها ندارد. نشانههای بروز این بیماری در مردان شامل موارد زیر میشود:
- وجود خون در ادرار
- تغییرات الگوی ادرارکردن
- تکرر ادرار
- بهسختی ادرار کردن
- سوزش ادرار
- درد هنگام ادرار
- جریان باریک ادرار
علائم تومور مثانه خوش خیم
تومورهای خوشخیم یا غیرسرطانی در مثانه از پوشش داخلی یا سایر بافتهای مثانه شکل میگیرند. این نوع تومورها به سایر قسمتهای بدن گسترش پیدا نمیکنند. علائم تومورهای خوشخیم مثانه، شامل ایجاد خون در ادرار و مشکلات مثانه هستند.
البته بین تومور خوشخیم مثانه و نوع غیر تهاجمی سرطان مثانه تفاوت وجود دارد. تومور خوشخیم مثانه، ذاتا توانایی گسترش به سایر قسمتهای بدن را ندارد، اما سرطان غیرتهاجمی مثانه سرطانی سطحی است که چون به عمق دیواره مثانه نفوذ نکرده، هنوز قدرت گسترش به سایر قسمتهای بدن را به دست نیاورده است.
بنابراین به سرطان غیرتهاجمی مثانه، سرطان سطحی مثانه نیز میگوییم. سرطان سطحی مثانه، شایعترین نوع کنسر مثانه است. همچنین در سرطان مثانه تهاجمی، هر بیمار باید هم توسط اورولوژیست و هم توسط متخصص رادیوتراپی-انکولوژی ویزیت بشه.
علائم تومور مثانه بدخیم
در بعضی موارد زمانی که اولین نشانههای این بیماری ظاهر میشوند، سرطان ممکن است به قسمتهای دیگری از بدن گسترش پیدا کرده باشد. در این وضعیت، علائم سرطان بدخیم مثانه به محل انتشار سرطان بستگی دارد.
هنگامی که سرطان به قسمت دیگری از بدن گسترش پیدا میکند به آن متاستاز میگوییم. سلولهای سرطانی از محل اولیه خود (تومور اولیه) جدا میشوند و از طریق سیستم لنفاوی یا خون در بدن حرکت میکنند. تومور متاستاتیک همچنان از نوع تومور سرطانی اولیه است. سایر علائم پیشرفت سرطان شامل درد در ناحیه پشت یا لگن، کاهش اشتها و وزن، ورم پاها و ناتوانی در ادرار کردن است.
علائم سرطان مثانه در بارداری
در زمان بارداری، بروز تومورهای بدخیم کمتر رخ میدهد. سرطانهای شایعتر در این دوره شامل ملانوما و سپس سرطان دهانه رحم و سرطان سینه هستند. احتمال ابتلا به سرطان مثانه در این مرحله بسیار کم است و درصورتی که اتفاق بیفتد، علائم آن ممکن است با تاخیر تشخیص داده شوند.
به دلیل وجود علائم ادراری طبیعی در بارداری، هماچوری (وجود خون در ادرار) ممکن است با خونریزی واژینال اشتباه گرفته شود.
سرطان مثانه و درد پا
پا درد گاهی میتواند یکی از علائم مرتبط با این سرطان باشد، اما از علائم شایع این بیماری به حساب نمیآید. اگر سرطان مثانه رشد کرده و به استخوان، ماهیچه یا سایر ساختارهای لگن یا اندام تحتانی گسترش یابد میتواند منجر به درد پا شود.
اما این حالات تنها علت درد پا در سرطان مثانه نیستند و موارد دیگری نیز می توانند در سرطان مثانه منجر به درد پا شوند. مثلا فشار به اعصاب کمری یا لگنی میتواند باعث درد ارجاعی به پا شود، مثل درد دیسک یا درد سیاتیک. فشار به عروق خونی و لنفاوی یا آسیب گرههای لنفاوی میتواند باعث تورم و درد در پاها شود. همچنین درد پا یکی از عوارض احتمالی جراحی، شیمی درمانی و یا پرتودرمانی است. خستگی و کاهش وزن و ضعف ماهیچهها نیز میتوانند به بروز ناراحتی کلی فیزیکی همانند درد پا منجر شوند. در نهایت تشکیل لخته در اندام تحتانی (DVT) نیز میتواند درد و تورم (معمولا یکطرفه) پا ایجاد کند که البته توجه به آن بسیار مهم است، چرا که میتواند موجب آمبولی ریه و عوارض جدی شود.
عوامل افزایشدهنده ریسک ابتلا به سرطان مثانه

عوامل زیر میتوانند در بروز سرطان مثانه نقش داشته باشند و به آنها «عوامل خطر» سرطان مثانه میگوییم:
سن: با افزایش سن، احتمال ابتلا به سرطان مثانه افزایش مییابد. طبق حدود 90 درصد موارد این بیماری در افراد بالای 55 سال رخ میدهد.
Bladder cancer occurs mainly in older people. About 9 out of 10 people with this cancer are over the age of 55. The average age of people when they are diagnosed with bladder cancer is 73.
سرطان مثانه عمدتاً در افراد مسن رخ می دهد. حدود 9 نفر از هر 10 نفر مبتلا به این سرطان بالای 55 سال سن دارند. میانگین سنی افراد در هنگام تشخیص سرطان مثانه 73 سال است.
American Cancer Society
جنسیت: مردان چهار برابر بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا میشوند، اما میزان مرگ و میر در زنان بیشتر است.
بیماریهای مزمن مثانه: شرایطی مانند سنگ مثانه و عفونتهای مکرر مثانه خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش میدهند. افرادی که از کمر به پایین فلج بوده و نیازمند استفاده از کاتتر ادراری میباشند، مستعد ابتلا به عفونتهای ادراری هستند که این موضوع نیز احتمال ابتلا به سرطان مثانه را بالا میبرد.
نژاد: افراد سفیدپوست دو برابر بیشتر از سیاهپوستان به سرطان مثانه مبتلا میشوند، اما میزان مرگ و میر در سیاهپوستان دو برابر بیشتر است.
مشکلات مادرزادی: برخی مشکلات مثانه از بدو تولد نیز میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.
چه کسانی در معرض ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند؟
سرطان مثانه میتواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد اما برخی عوامل، خطر و احتمال بروز این بیماری را افزایش میدهند. برای مثال افرادی که بالای 55 سال سن دارند، ممکن است به این سرطان دچار شوند؛ زیرا خطر ابتلا به این بیماری با افزایش سن بیشتر میشود.
در ضمن مردان 3 تا 4 برابر بیشتر از زنان در معرض ابتلا هستند. مصرف دخانیات نیز عامل مهمی در بروز انواع سرطان است. احتمال ابتلا به سرطان در افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری دوبرابر بیشتر خواهد بود.
برخی از افرادی که در مشاغل مربوط به صنایع شیمیایی، تولید رنگ مو، لاستیک و غیره فعال هستند بیشتر در معرض مواد سرطانزا قرار دارند. البته که شرایطی همانند سیستیت مزمن (التهاب مثانه) یا عفونت مثانه نیز میتواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. در نظر داشته باشید تشخیص زودهنگام این سرطان به درمان آن کمک میکند.
انواع سرطان مثانه
سرطان مثانه انواع مختلفی دارد که بر اساس نوع سلولهایی که سرطان از آنها شروع میشود، دستهبندی میشود. شناخت نوع سرطان به پزشکان در انتخاب درمان مناسب کمک شایانی میکند. انواع سرطان مثانه عبارتاند از:
1. کارسینوم اوروتلیال (کارسینوم سلول انتقالی): این نوع سرطان، که قبلاً به عنوان کارسینوم سلول انتقالی (TCC) شناخته میشد، از سلولهای لایه داخلی مثانه شروع میشود و شایعترین نوع سرطان مثانه است.
2. کارسینوم سلول سنگفرشی (SCC): این نوع سرطان از سلولهای سنگفرشی که لایهای از سلولهای نازک و صاف داخل مثانه را پوشش میدهند، آغاز میشود. این بیماری ممکن است با تحریک مزمن مثانه، مانند عفونتهای مکرر یا استفاده طولانیمدت از کاتتر ادراری، مرتبط باشد.
3. آدنوکارسینوم: این نوع نادر سرطان از سلولهای سازنده غدد ترشحکننده مخاط در مثانه شروع میشود.
مراحل تومور سرطانی مثانه
این بیماری شامل مراحل زیر است.
- مرحله صفر: سلولهای سرطانی تنها در مرکز مثانه وجود دارند و به لایه عضلانی مثانه و غدد لنفاوی منتشر نشدهاند. این مرحله، معادل سرطان غیرتهاجمی مثانه یا سرطان سطحی است.
- مرحله یکم: در این مرحله، سلولهای غیرطبیعی به دیواره مثانه منتشر شدهاند اما لایه عضلانی را درگیر نکردهاند.
- مرحله دوم: در مرحله دوم، سلولهای سرطانی به دیواره مثانه تهاجم کردهاند و لایه عضلانی را هم درگیر کردهاند.
- مرحله سوم: در این مرحله، سلولهای غیرطبیعی به لایههای بافت چربی اطراف مثانه نفوذ کردهاند و احتمالا سلولهای سرطانی در غده پروستات، رحم و واژن نیز حضور دارند.
- مرحله چهارم: سلولهای سرطانی به اندامها و غدد لنفاوی دورتر از مثانه نفوذ کردهاند. مثلا ممکن است در این مرحله سلولهای سرطانی به دیواره لگن و شکم تهاجم کرده و یا به کبد، ریهها و استخوانها منتشر شده باشد.
چه زمان باید به متخصص سرطان مراجعه کرد؟
اگر علائم مشکوک به سرطان مثانه را در خود مشاهده کردید، بهتر است بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کنید. زیرا تشخیص زودهنگام بیماری روند درمان را سادهتر میکند و امید به بهبودی را افزایش میدهد.
طول عمر بیماران مبتلا به سرطان مثانه
بهطور دقیق نمیتوان پیشبینی کرد که بیماران مبتلا به این نوع سرطان چه مدت عمر خواهند کرد. میزان بقا به نوع و مرحله سرطان بستگی دارد. نرخ بقای تخمینی برای سرطان مثانه، مانند بسیاری از سرطانهای دیگر، معمولا به صورت درصد بیماران زندهمانده پس از ۵ سال از تشخیص بیان میشود. باید در نظر داشت که این نرخ بقا بر اساس آمارهای گذشته تخمین زده میشود و برای همه افراد یکسان نیست.
این بیماری اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود بهخوبی به درمانهای موجود مثل پرتو درمانی و شیمی درمانی سرطان مثانه پاسخ میدهد. بهطور کلی این بیماری معمولا کشنده نیست و موجب مرگ نمیشود. مگر اینکه به مراحل پیشرفته برسد و سلولهای سرطانی مثانه به بخشهای مختلف بدن مانند مغز و استخوانها گسترش پیدا کنند. علاوه بر این، کشنده بودن سرطان مثانه به نوع آن، میزان انتشار در بدن و اندازه تومور بستگی دارد.
پیشگیری از سرطان مثانه یا تومور مثانه
در حالی که نمیتوان از همه موارد بروز سرطان پیشگیری کرد اما انتخاب سبک زندگی سالم میتواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. برخی از استراتژیهای مربوط به پیشگیری از این سرطان را در ادامه نام میبریم:
- ترک سیگار
- هیدراته ماندن
- رژیم غذایی سالم
- عدم حضور در محیطهایی که در معرض مواد شیمیایی قرار دارند
- انجام چکاپهای منظم
- مدیریت شرایط و بیماریهای مزمن
روشهای نام برده شده موثرترین راهها برای کاهش خطر ابتلا به سرطان هستند، بدین ترتیب سعی کنید همه این موارد را به طور کامل در نظر بگیرید.
روش تشخیص سرطان مثانه

تشخیص این بیماری توسط پزشک متخصص به روشهای متنوعی انجام میشود که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم. دقیقترین روش، انجام سیستوسکوپی جهت رویت مستقیم و نمونهبرداری جهت بررسی سلولها زیر میکروسکوپ است. اما، روشهای دیگری نیز برای بررسی اولیه یا تعیین مرحله بیماری وجود دارند:
معاینه فیزیکی و بررسی سوابق پزشکی بیمار
معاینه بدن با هدف بررسیهای کلی شامل ارزیابی علائم بیماری مانند جستوجوی تودهها یا هر چیز دیگری است که غیرعادی به نظر میرسد. پزشک همچنین از بیمار تاریخچهای از عادتها، ابتلا به بیماریهای زمینهای و درمانهای قبلی میخواهد.
معاینه داخلی
احتمال دارد پزشک برای معاینه بهتر و حسکردن توده سرطانی انگشتان خود را وارد واژن یا راستروده کند.
آزمایش ادرار
آزمایش ادرار برای بررسی ویژگیهایی مانند رنگ ادرار و وجود مواردی مثل قند، پروتئین، گلبولهای قرمز و گلبولهای سفید در آن انجام میشود.
سونوگرافی
پزشک با استفاده از سونوگرافی میتواند وجود یا نبود سرطان مثانه و همچنین اندازه تومورها را تا حدودی تشخیص دهد. البته سونوگرافی در شناسایی تمام تومورهای موجود موثر نیست و تومورهای کوچک در مثانه ممکن است با آن تشخیص داده نشوند.
سیتولوژی ادرار (بررسی سلولهای غیرطبیعی موجود در ادرار)
در سیتولوژی، نمونه ادرار بیمار برای تشخیص سلولهای غیرطبیعی مورد بررسی قرار میگیرد.
پیلوگرام داخل وریدی (IVP)
پیلوگرام داخل وریدی روشی است که با استفاده از مجموعهای از تصاویر اشعه ایکس از کلیهها، حالبها و مثانه، برای بررسی وجود سرطان یا انسداد در این اندامها انجام میشود. در این فرآیند، ابتدا یک ماده حاجب به داخل ورید تزریق میشود. سپس با حرکت ماده حاجب از طریق کلیهها، حالبها و مثانه، تصاویر اشعه ایکس گرفته میشود تا هر گونه انسداد یا ناهنجاری در این نواحی شناسایی گردد.
سیستوسکوپی
سیستوسکوپی مستقیمترین روش برای بررسی داخل مثانه و مجرای ادرار و مشاهده نواحی غیرطبیعی در آنها است. در این روش سیستوسکوپ از طریق مجرای ادرار به مثانه وارد میشود. سیستوسکوپ ابزاری نازک و لولهمانند بههمراه نور و دوربین برای مشاهده بخشهای داخلی مثانه و مجاری ادراری است.
همچنین معمولا همراه سیستوسکوپ، ابزاری برای برداشتن نمونههای بافتی به داخل مثانه فرستاده میشود. این نمونههای بافتی زیر میکروسکوپ از نظر علائم سرطان بررسی میشوند.
نمونهبرداری از مثانه (بیوپسی)
نمونهبرداری و بیوپسی مثانه، دقیقترین روش تخصصی برای تشخیص بیماریهای مثانه، به ویژه سرطان مثانه، است. در این روش از سیستوسکوپ، که دستگاهی نازک و انعطافپذیر با دوربین و منبع نور است، برای مشاهده داخل مثانه استفاده میشود. پس از شناسایی نواحی مشکوک، پزشک با ابزارهای خاصی که از طریق سیستوسکوپ وارد میشود، نمونهای از بافت مثانه را برمیدارد.
این نمونه به آزمایشگاه پاتولوژی ارسال میشود تا توسط پزشک پاتولوژیست بررسی شود و وجود سلولهای غیرطبیعی یا سرطانی تشخیص داده شود. این فرآیند که نیازمند تجهیزات ویژه و تخصص پزشک است، در محیط بیمارستان یا کلینیکهای تخصصی انجام شده و به تشخیص دقیقتر و تصمیمگیری مناسبتر برای درمان کمک میکند.
روشهای درمان سرطان مثانه
روشهای اصلی درمان این بیماری به شرح زیر است:
- برداشتن ضایعات در سیستوسکوپی: در سرطانهای سطحی مثانه که به عضله مثانه تهاجم نکردهاند، درمان معمولا به وسیله سیستوسکوپی و به روشی به نام TURBT انجام میشود. ممکن است بعد از برداشتن ضایعات، تزریق داروی ایمونوتراپی یا شیمیدرمانی به داخل مثانه انجام شود.
- جراحی به روش سیستکتومی رادیکال: این روش شامل جراحی برداشتن مثانه و اندامهای اطراف است. این درمان معمولا برای افرادی انجام میشود که سرطان لایه عضلانی دیواره مثانه را درگیر کرده یا چندین تومور در مراحل اولیه در سراسر مثانه وجود داشته باشند. معمولا بیماران قبل از انجام جراحی، نیازمند شیمیدرمانی سراسری از طریق وریدی هستند.
- شیمی درمانی یا پرتو درمانی: روش دیگری برای درمان سرطان مثانه تهاجمی است که تاثیر درمانی تقریبا مشابه جراحی دارد و باید توسط متخصص شیمی درمانی یا متخصص رادیو تراپی انجام شود.
سخن نهایی
در این مقاله سعی کردیم تا تمامی اطلاعات مورد نیاز درباره سرطان مثانه را در اختیار شما قرار دهیم. تشخیص زودهنگام و انتخاب درمان مناسب امید به زندگی را در بیماران افزایش میدهد.

دکتر بــرنا فــرازمـند
متخصص رادیوتراپی و انکولوژی
«تصمیمگیری آگاهانه» حق اساسی هر فرد است. ما در سایت drfarazmand.com با ارائه دقیقترین و بهروزترین اطلاعات در مورد انواع سرطان و پاسخ به سوالات شما، کمک میکنیم بهترین انتخابها را داشته باشید
-
انواع سرطان
مشاهده کامل
- تومور مغزی
- سرطان استخوان
- سرطان بیضه
- سرطان پانکراس
- سرطان پروستات
- سرطان پوست
- سرطان تخمدان
- سرطان تیروئید
- سرطان حنجره
- سرطان خون
- سرطان دهان
- سرطان دهانه رحم
- سرطان رحم
- سرطان روده بزرگ
- سرطان روده کوچک
- سرطان ریه
- سرطان سینه
- سرطان طحال
- سرطان کبد
- سرطان کلیه
- سرطان کیسه صفرا
- سرطان مثانه
- سرطان مری
- سرطان معده
- سرطان واژن
- پس از سرطان مشاهده کامل
- پیشگیری و غربالگری مشاهده کامل
- خدمات دکتر مشاهده کامل
- کلیات سرطان مشاهده کامل
- کنار آمدن با سرطان مشاهده کامل