غذاهای ضد سرطان
غذاهای ضد سرطان
هیچ ابرغذایی وجود ندارد که بتواند از سرطان جلوگیری کند. در عوض ، یک رویکرد کلی غذایی به احتمال زیاد بیشترین سود را خواهد داشت. دانشمندان تخمین می زنند که داشتن رژیم غذایی مناسب ممکن است خطر ابتلا شما به سرطان را تا ۷۰٪ کاهش دهد و به احتمال زیاد به بهبودی سرطان نیز کمک کند. آنها معتقدند که در فرآیندی به نام ضد-رگ-زایی، غذاهای خاص می توانند با مسدود کردن رگهای خونی تغذیه کننده سلول های سرطانی، با سرطان مقابله کنند. با این حال، تغذیه پیچیده است و اینکه چقدر غذاهای خاص در مبارزه با سرطان موثر هستند، بسته به نحوه کشت، فرآوری، ذخیره و پخت آنها متفاوت است.
برخی از غذاهای ضد سرطان عبارتند از:
سبزیجات
مطالعات مشاهده ای ارتباط بین مصرف سبزیجات بیشتر با کاهش خطر سرطان را نشان داده اند.
بسیاری از سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان و مواد گیاهی شیمیایی (فیتوکمیکال) ضد سرطان هستند. به عنوان مثال ، سبزیجات چلیپایی، از جمله کلم بروکلی، گل کلم و کلم، حاوی سولفورافان هستند، ماده ای که نشان داده شده است اندازه تومور را در موش ها بیش از ۵۰ کاهش می دهد.
سایر سبزیجات مانند گوجه فرنگی و هویج با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ، معده و ریه ارتباط دارند.
میوه
میوه ها هم مانند سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان و سایر مواد گیاهی شیمیایی هستند که ممکن است به جلوگیری از سرطان کمک کند. یک بررسی نشان داد که حداقل سه وعده میوه از دسته مرکبات در هفته ۲۸٪ خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد.
دانه های کتان
دانه های کتان با اثرات محافظتی در برابر برخی از سرطان ها همراه بوده و حتی ممکن است از گسترش سلول های سرطانی نیز بکاهد.
به عنوان مثال ، یک مطالعه نشان داد که مردان مبتلا به سرطان پروستات با مصرف روزانه ۳۰ گرم – یا حدود ۴ قاشق غذاخوری – بذر کتان آسیاب شده نسبت به گروه کنترل رشد و گسترش سرطان کندتری دارند.
همین نتایج در زنان مبتلا به سرطان پستان نیز دیده شد.
ادویه ها
برخی از مطالعات ابتدایی مطرح کردند که دارچین ممکن است تاثیر ضد سرطان داشته و از گسترش سلولهای سرطانی جلوگیری کند.
علاوه بر این ، کورکومین که در زردچوبه وجود دارد ، می تواند به مبارزه با سرطان کمک کند. یک مطالعه ۳۰ روزه نشان داد که ۴ گرم کورکومین روزانه ضایعات بالقوه سرطانی در روده بزرگ را، ۴۰ درصد در ۴۴ نفری که تحت درمان نبودند کاهش می دهد.
لوبیا و حبوبات
لوبیا و حبوبات سرشار از فیبر هستند. بر اساس برخی مطالعات، فیبر از سرطان روده بزرگ پیشگیری میکند. یک مطالعه بر روی بیش از ۳۵۰۰ نفر نشان داد که کسانی که بیشترین حبوبات را می خورند تا ۵۰٪ کمتر در معرض ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها هستند. اگر مرتب آجیل بخورید، ممکن است احتمال ابتلا به بعضی سرطانها کم شود.
به عنوان مثال ، یک مطالعه روی بیش از ۱۹۰۰۰ نفر نشان داد که کسانی که آجیل بیشتری می خورند خطر مرگ ناشی از سرطان کمتری دارند.
روغن زیتون
در بسیاری از مطالعات، روغن زیتون باعث کاهش احتمال ابتلا به سرطان شد.
یک بررسی گسترده از مطالعات مشاهده ای نشان داد که افرادی که بیشترین مقدار روغن زیتون را مصرف می کنند ، در مقایسه با گروه کنترل ، ۴۲٪ کمتر خطر ابتلا به سرطان را دارند.
سیر
سیر حاوی آلیسین است که در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده شده است دارای خواص مبارزه با سرطان است. مطالعات دیگر ارتباط بین مصرف سیر و کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ، از جمله سرطان معده و پروستات را نشان داده است.
ماهی
شواهدی وجود دارد که خوردن ماهی تازه می تواند به محافظت در برابر سرطان کمک کند ، احتمالاً به دلیل چربی های سالم است که می تواند التهاب را کاهش دهد. یک بررسی گسترده از ۴۱ مطالعه نشان داد که خوردن منظم ماهی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را ۱۲٪ کاهش می دهد.
لبنیات
اکثر شواهد نشان می دهد که مصرف برخی محصولات لبنی ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. نوع و مقدار لبنیات مصرفی مهم است. به عنوان مثال ، مصرف متوسط محصولات لبنی با کیفیت بالا ، مانند شیر خام ، فرآورده های لبنی تخمیر شده و شیر گاوهای تغذیه شده با علف ، ممکن است دارای اثر محافظتی باشد. این احتمالاً به دلیل سطح بالاتر اسیدهای چرب مفید ، اسید لینولئیک مزدوج و ویتامین های محلول در چربی است. از طرف دیگر ، مصرف زیاد محصولات لبنی کارخانه ای و فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به برخی بیماری ها از جمله سرطان همراه است.
هنوز علت این نتایج را نمیدانیم، اما شاید به دلیل هورمون های موجود در شیر گاوهای باردار یا IGF-1 باشد.
خلاصه
هیچ غذایی به تنهایی نمی تواند شما را در برابر سرطان محافظت کند. با این حال ، خوردن یک رژیم غذایی پر از غذاهای متنوع کامل مانند میوه ها ، سبزیجات ، غلات کامل ، حبوبات ، ادویه ها ، چربی های سالم ، ماهی تازه و لبنیات با کیفیت بالا ، ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
رژیم های گیاهی تاثیر ضد سرطان دارند
مصرف غذاهای گیاهی بیشتر با کاهش خطر ابتلا به سرطان همراه است. مطالعات نشان داده است که افرادی که از شخص گیاهخوار یا رژیم گیاهخواری پیروی می کنند ، خطر ابتلا به بیماری سرطان یا مرگ آنها را کاهش می یابد. یک بررسی بزرگ نشان داد که احتمال ابتلا به سرطان در گیاهخواران نسبی و گیاهخواران کامل به ترتیب ۸٪ و ۱۵٪ کمتر است. با این حال ، این نتایج بر اساس مطالعات مشاهده ای است که شناسایی دلایل احتمالی را دشوار می کند. به احتمال زیاد گیاهخواران بیشتر از سبزیجات ، میوه ها ، سویا و غلات سبوس دار استفاده می کنند ، که ممکن است در برابر سرطان محافظت کند. علاوه بر این ، آنها احتمالا کمتر غذاهای فرآوری شده یا بیش از حد پخته شده – دو عاملی که با خطر بالاتر سرطان در ارتباط هستند- را مصرف می کنند.
خلاصه
افرادی که رژیم های گیاهی دارند ، مانند گیاهخواران (نسبی یا کامل) ، ممکن است خطر ابتلا به سرطان کمتری داشته باشند. این احتمالاً به دلیل مصرف زیاد میوه ، سبزیجات و غلات کامل و همچنین مصرف کم غذاهای فرآوری شده است.
- اصول پایهای سرطان12
- انواع درمان2
- انواع سرطان1
- بلاگ8
- پس از سرطان10
- پیشگیری و غربالگری4
- تشخیص سرطان24
- تغذیه بیماران سرطانی4
- تومور مغزی2
- خدمات دکتر5
- داروها5
- درمان سرطان13
- رابطه با جنس مخالف6
- زندگی سالم4
- سرطان استخوان1
- سرطان بیضه1
- سرطان پانکراس1
- سرطان پروستات21
- سرطان پوست2
- سرطان پیشرفته3
- سرطان تخمدان2
- سرطان تیروئید6
- سرطان حنجره5
- سرطان خون10
- سرطان دهان2
- سرطان دهانه رحم1
- سرطان رحم14
- سرطان روده بزرگ7
- سرطان روده کوچک1
- سرطان ریه13
- سرطان سینه20
- سرطان کبد1
- سرطان کیسه صفرا1
- سرطان مری11
- سرطان معده15
- سرطان واژن1
- علائم سرطان1
- عوارض سرطان1
- عوامل خطر5
- کلیات سرطان2
- کنار آمدن با سرطان10
- کودکان1
- مدیریت احساسات1
- نوجوانان و جوانان1
-
ایمونوتراپی چگونه انجام میشود؟
۲۵ بهمن ۱۴۰۱ -
خودآزمایی سرطان سینه در منزل
۲۴ بهمن ۱۴۰۱ -
چگونه سرطان را شکست دهیم ؟
۲۳ بهمن ۱۴۰۱ -
شیمی درمانی بهتر است یا پرتو درمانی؟
۲۰ بهمن ۱۴۰۱ -
آیا سرطان رحم باعث نازایی می شود؟
۱۹ بهمن ۱۴۰۱ -
تغذیه در شیمی درمانی
۹ بهمن ۱۴۰۱ -
آیا سرطان ریه کشنده است؟ طول عمر مبتلایان به سرطان ریه
۸ بهمن ۱۴۰۱ -
تفاوت هموروئید ( بواسیر ) و سرطان روده
۱ بهمن ۱۴۰۱ -
سرطان رحم و رابطه زناشویی
۲۹ دی ۱۴۰۱ -
آیا سرطان معده درمان دارد؟
۲۸ دی ۱۴۰۱